Osuuskunnan hallitusehdokkaat

Teemu Lehto
Hallituksessa 2015-2018


Alusta asti mukana ja toivon jatkolle oskujen luottamusta!

Kimmo Lehtonen
Hallituksessa 2015, 2017 - 2018

Kirjallisuusnörtti ja kaupunkiaktivisti. Haluan kehittää osuuskunnan toimintaa tehokkaaksi vuokrausoperaattoriksi, joka hyödyntää tilapäisesti tyhjinä olevia rakennuksia ja tukee kaupungin kiinteistöstrategiaa sekä edistää kaupunkikulttuuria tarjoamalla tiloja tarvitsijoille.

Ismael Rantala
Hallituksessa 2017-2018

Olen toiminut Osuuskunnan yleismiehenä kohta 3 1/2 vuotta, vastannut pitkälle huolto-, korjaus- ja kunnostusasioista.

Olen myös ollut perustamassa osuuskuntalaisten kanssa useita taide- ja kulttuuriyhdistyksiä, sekä järjestämässä tapahtumia niin Lapparissa, kuin muuallakin stadissa. Hallituksessa kaksi kautta. Olen halukas jatkamaan hallituksessa ja samalla kehittämään Tilajakamon toimintaa. Uskon tulevaisuuteen.

Clarisse Jay
Uusi

Hei! Olen ollut Lapinlahden vuokralaisena lähes Lapinlahden tilajakamo toiminnan alusta asti. Olen 28-vuotias Helsingistä kotoisin, mutta pitkään Lappeenrannassa asunut, kohta ympäristötekniikan diplomi-insinööriksi valmistuva sekä poliittisesti aktiivinen vihreä nuori nainen. Olen mm. Lappeenrannan kaupungin varavaltuutettu ja istun kaupungin kiintiestöistä vastaavan yhtiön hallituksessa. Tämän lisäksi hoidan perheyhtiömmemarkkinointitehtävät. Koen Tilajakamon tärkeänä toimijana Helsingissä; sellaisena, jonka Helsingin kaupungin olisi hyvä nähdä palveluntarjoajana ja auttavana kätenä. Eteenkin Lapinlahden täyttäminen ihmisillä ja palveluilla on ollut mittaamattoman arvokasta toimintaa kaupungille. Tilajakamo on paitsi säästänyt Lapinlahden rakennuksen tuholta ja rappiolta, mutta myös mahdollistanut kulttuurin ja yhtenäisyyyden kukoistuksen. Haluaisin olla mukana toiminnassa, varmistamassa Lapinlahden ja muiden kohteiden kunnollisen ylläpidön, kehittämässä osuuskunnan toimintaa ja varmistamassa osuuskunnalle mahdollisuudet jatkaa hyvää työtä. Uskon, että kokemukseni virkamieskoneistosta ja kaupunkien kiinteistöjen hallinnassa Lappeenrannan Toimitilat Oy:n hallituksessa voivat olla hyödyksi osuuskunnan hallituksessa. Minulla on intohimoa vaikuttaa ja toimia aktiivisesti hyvien asioiden eteen. Toivoen luottamusta äänestyksessä, Clarisse Jay

Klaus Welp
Uusi

Olen kuvajournalisti, graafikko, valokuvaaja sekä ohjaaja (portfoliosivut www.welp.fi) ja olen ollut Lapinlahden Tilajakamon vuokralainen sen perustamisesta lähtien. Kuluvan vuoden alussa ohjasin ja tuotin pro bono-periaatteella "Kaikkien Lapinlahti"-videon jossa talon eri toimijat ja artistit esiintyivät talon nykyisen toiminnan puolustamiseksi. Olen pyrkinyt osaltani rakentamaan siltoja talon eri siipien välille ja kuulunut Tilajakamon, Lapinlahden Lähteen ja Pro-Lapinlahden yhteiseen vaikuttamistyöryhmään jossa olemme suunnitelleet viestintästrategioita ja lobanneet päättäjiä. Huhtikuussa sain kutsun liittyä myös Pro-Lapinlahti ry:n hallitukseen. Vaikka olen kokenut tarvetta toimia varsinkin Lapinlahden entisen sairaalan puolesta, on osuuskunta Tilajakamolla laajempaakin merkitystä edullisten ja yhteisöllisten työtilayhteisöjen ja kulttuurin luojana.

Katariina Lillqvist
Uusi

Olen kakkoskerroksen tyytyväinen vuokralainen, alunperin tamperelaissyntyinen elokuvantekijä ja olen liittynyt Tilajakamon jäseneksi parisen vuotta sitten. Silloin palasin Prahasta kotimaahan vuosikymmenien jälkeen ja mukanani tuli pienen museon verran animaatiorekvisiittaa. Tarvitsin työhuonetta ja pientä esitystilaa, joten Lapinlahti monine mahdollisuuksineen oli onnenpotku paluumuuttajalle. Osuuskunta-aatteesta olen innostunut jo vuosia sitten, ja 90-luvun alussa perustamani pieni 12 hengen elokuvaosuuskunta on edelleen aktiivinen perinteisen animaation tuotantoyhtiö. Olen alusta asti toiminut sen puheenjohtajana, ja oppinut matkan varrella paljon sekä itsestäni että monikulttuurisista taideprojekteista. Miksi sitten ehdolle hallitukseen? Motivaationi on yksinkertaisesti se, että puolustan Lapinlahden säilymistä kulttuurin tyyssijana henkeen ja vereen. Tämä pienoismaailma on täynnä mitä kiehtovimpia tarinoita ja tekijöitä, ja usein ajattelen että elämme täällä samalla tavalla limittäin kuin Alhambran monenkirjavat kansat aikoinaan. Eri kielet kaikuvat käytävillämme, työtapamme ja historiamme ovat kaikki omanlaisiaan, mutta tästä rinnakkaiselosta nousee joka päivä uusia oivalluksia, ystävyyssuhteita ja taideteoksia joita ei kenties missään muualla olisi luotu.

Kristiina (Tikke) Tuura
Hallituksessa 2018

Olen roskaan erikoistunut tila- ja ympäristötaiteilija ja aktivisti. Työhuoneeni on Hakaniemessä, huone 721. Tervetuloa käymään. Minua innostaa taiteen ja tekemisen vienti sinne missä ihmiset ovat. Luotsaan muun muassa roskataiteen tekoa erilaisissa ympäristötapahtumissa ja olen mukana tekemässä Puhos loves People festivaalia. Tervetuloa myös näihin hommiin kanssani! Olen ollut Tilajakamon hallituksessa vuoden ja jatkan mielelläni. (Jäsenkokouksen aikana olen Karjaalla vetämässä hurmaavaa maalauspajaa maahanmuuttajanaisille)

Jaana Pietilä
Uusi

Osuuskuntalainen

Risto Rumpunen
Uusi

Olen onnellinen Lapinlahden 1. kerroksen vuokralainen. Pääasiassa kirjoitan työhuoneella ja iloinen, kun voin kuunnella läpiseinien kuuluvaa ammattimuusikkoja harjoittelua.

Fiktiivisen kirjoittamisen lisäksi kirjoitan faktaa ja teen tutkivaa toimittamista. Elävän kuvan palveluksessa olen tehnyt eri juttuja pääasiassa kuvaten televisiolle, mutta olen myös ohjannut, tuottanut ja näytellyt. Asuin pitkään Lontoossa ja muutaman vuoden Brysselissä. Olisi hienoa, jos pääsisin mukaan hallitukseen opettelemaan ja kehittämään uusia ideoita alan konkarien kanssa, miten tehdä Lapinlahdesta virkeän ja avoimen paikan, missä köyhät ja rikkaat, toisinaan tasapainoiset ja hetken huterat ihmiset voivat innostua ja saada voimia toisistaan.  

Esko Matikainen
Hallitus 2019

Isännöitsijä ei tarvi.

Juha Möttö
Uusi

'En etsi valtaa loistoa,en kaipaa kunniaa'. -Sähköasentaja -Kuntotarkastaja -Tekninen isännöitsijä -Atk/Tele asentaja Paljon muutakin olen tehnyt.Ammatteja taitaa olla parikymmentä,mut noista em.on paperit. Olen hulivili luonteeltani,pedantti työssäni. Erikoistunut rakentamaan tietoverkkoja museosuojeltuihin rakennuksiin. Olen hyvä hyville mutta tosi paha,pahoille. Menestykää kanssani. :) Ystävällisesti -juha-